تقویت ابرو
کم پشت شدن در اثر ریزش ابرو در اغلب خانم ها رخ می دهد که ممکن است بسیاری نسبت به آن بی توجه باشند یا با روش های موقتی مانند استفاده از مداد و سایه و … برای تقویت ابرو ،ابروی خود را پر کنند. اما همیشه راه حل قطعی و دائمی بهترین راه حل است. موي ابرو نیز همچون تمام موهاي بدن شامل موهاي ذاتی يا موهاي وابسته به هورمونهاي جنسي ميتوانند دچار ريزش مو شود که در این ریزش عوامل مختلفی دخیل است. عامل ریزش موهاي سر، مژه و ابروها مشترک است اما این عامل مشترک امکان دارد در هر زمانی بر روی موهای یکی از این نواحی عمل کند یا چند ناحیه را تحت تأثیر قرار دهد.
روش های تقویت ابرو و درمان ریزش ابرو
اولین قدم در درمان ریزش ابرو متوقف کردن کارهایی است که ممکن است به رشد ابروها آسیب رسانده و ریشه آنها را تضعیف کند. مانند برداشتن بیش از حد ابرو، استفاده از مداد و سایه ابرو، مصرف برخی داروها. در ادامه به شرح روش های درمان ریزش ابرو می پردازیم.
دریافت ویتامین ها و مواد معدنی
ابروها برای رشد به مواد مغذی نیاز دارند، اگر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای رشد مو را دریافت نکنید، ابروها دچار ریزش می گردند. پس داشتن رزیم غذایی سالم یکی از راه های داشتن ابروهای پرپشت می باشد.
پروتئین (مورد نیاز برای رشد و ترمیم سلول ها)
آهن و روی ( کمک به رشد فولیکول های مو)
بیوتین (باعث تقویت مو می گردد)
ویتامین b12 (جلوگیری از ضعیف شدن موها)
اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی یافت می شوند
ویتامین D (ممکن است باعث افزایش رشد مو شود)
ویتامین K (کمبود این ویتامین در بدن منجر به ریزش مو می گردد)
استفاده از داروی ماینوکسیدل
ماینوکسیدل یکی از داروهای موثر در درمان ریزش مو می باشد که حتما باید با تجویز پزشک استفاده شود. استفاده از این دارو موجب افزایش گردش خون در پوست و تغذیه فولیکول های مو شده و در نتیجه ریزش موی ابرو را برطرف می نماید.
داروی ماینوکسیدیل بهترین دارو برای درمان معضل کم پشتی موی ابرو است. این دارو توسط پنبه نازک یا گوش پاک کن استعمال می شود و طی ۶ ماه استفاده مداوم مشکل کم پشتی مو و ریزش موی ابرو را حل می کند. پس از رشد ابروها نیز باید از ماینوکسیدیل به طور منظم و در فواصل زمانی ۲-۳ روز یکبار استفاده نمود
روش های طبیعی تقویت ابرو
می توان از روغن های طبیعی برای تقویت ابرو و جلوگیری از ریزش آن استفاده نمود. برخی روغن های مفید برای تقویت ابرو عبارتند از روغن کرچک، روغن زیتون، روغن بادام تلخ و … که می توان به صورت منظم از آن ها استفاده نمود
کاشت ابرو
بهترین و سریع ترین درمان ها برای ریزش ابر، کاشت ابرو می باشد. در این روش فولیکول مو را از بانک مو که تشخیص آن به عهده پزشک است برداشته و به ناحیه مورد نظر پیوند می زنند. موهایی که بعد از کاشت مو رشد می نمایند مانند موهای طبیعی می باشند.
میکرودرم ابرو
این روش با ایجاد برش هایی سطحی در پوست ناحیه ابرو، گردش خون در این ناحیه را افزایش داده و موجب رشد ابرو و جلوگیری از ریزش آن می گردد.
عوامل ریزش ابرو
ابروها به دلایل بسیاری می توانند در طول زمان نازک تر شده و دچار ریزش شوند؛ شیوه زندگی، رژیم غذایی، مشکلات روحی و جسمی، اختلالات هورمونی، مصرفی برخی داروها، افزایش سن و … می توانند به مروز زمان منجر به ریزش مو در ناحیه سر و ابرو شوند و در نهایت باید نسبت به تقویت ابرو اقدام نمایید.
هیچ راهی برای رشد سریع و تقویت ابرو وجود ندارد، بنابراین باید در برابر تقویت ابرو صبور باشید و به آرامی پیش بروید. بازسازی ابروها به زمان زیادی نیاز دارد. در واقع موهای ابرو دارای کمترین میزان رشد در بدن نسبت به موهای سر و بدن هستند. با این حال مدت زمان درمان ریزش موهای ابرو در افراد، متفاوت است.
آلوپسیا آره آتا یکی از بیماری های خود ایمنی است. سیستم ایمنی بدن به اشتباه یکی از قسمت های بدن را به عنوان دشمن شناخته و با آن مقابله می کند. هدف بیماری آلوپسیا آره آتا یا ریزش موی سکه ای فولیکول های هر تار مو است که رشد مو را با کندی مواجه می کند.
انواع آلوپسیا آره آتا در ریزش ابرو
- آلوپسیا آره آتا که به صورت ریزش موی نقاط رندوم در ابرو مشخص می شود.
- آلوپسیا آره آتا که به طور کلی باعث ریزش ابرو می شود.
- فیبروز جلویی که باعث زخم پوست صورت و کچل شدن ابرو می شود.
پزشکان مطمئن نیستند چه چیزی باعث آغاز این بیماری می شود اما با غیر فعال شدن عوامل بیماری، ریزش ابرو نیز متوفق می شود. بیماری آلوپسی حتی می تواند به ناخن ها و انگشتان نیز آسیب بزند.
اگزما نوعی تورم پوست است که باعث خارش، سوزش، قرمزی و حساسیت در پوست فرد و در نهایت منجر به ریزش ابرو می شود. این بیماری توسط یک سیستم فوق ایمنی در بدن فعال شده و می تواند شرایط نامطلوبی را برای فرد پدید آورد. از آنجایی که فولیکول های مو در پوست درگیر هستند، اگزما می تواند رشد موها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
پسوریا نوعی اختلال خودایمنی است که باعث تکثیر سلولی سریع پوست شده و پوست را نازک، شکننده و قرمز می کند. این بیماری فولیکول های مو را در دام انداخته و رشد موهای ابرو را متوقف می کند.
بيماري طاسي موضعی یکی دیگر از عوامل ريزش موی ابرو است. طاسی منطقه ای امکان دارد برای سایر نواحي پوست نیز رخ دهد که در این حالت منطقه ای از پوست به وسعت یک سکه دچار ریزش مو می شود. در واقع این بیماری، يک بيماري خودايمني است که ريشه مو بهعنوان دشمن توسط بدن تلقي شده و بدن آن را از بین می برد. ریزش سکه ای با استفاده از نمونه برداری از ریشه مو تشخیص داده شده و درمان می شود.
افراد بالای 40 سال ریزش موهای سر و ابرو را تجربه خواهند کرد. بالارفتن سطح استروژن در خانم ها و سطح تستسترون در آقایان باعث نازک شدن تازهای مو و ریزش ابرو می شود.
کممويي مادرزادی افراد اصطلاحاً «هيپوتريکوز» نامیده ميشود. گاهی نیز ژنتیک به مرور افراد را دچار ريزش ابرو ميشوند. ريزش ابروی وراثتي معمولاً درمان یا راه جلوگیری موثري ندارد. البته آزمایشات برای نظر قطعی در مورد ژنتیکی بودن ریزش مو ضروری است.
کمبود روی و کم کاری تیروئید نیز در موارد حاد باعث ريزش موی ابروها ميشوند. البته کمبود زینک یا روی و کم کاری تیروئید نشانه های دیگری به جز ریزش موی ابرو نیز دارد که باید درمان شود.
سوء تغذيه بسیار شدید نیز باعث ريزش ابروها می شود. هیچ کدام از تحقیقات تاکنون تأثیر فست فودها بر ریزش مو را تأیید نکرده اند اما مصرف زیاد مکملهايي مثل ويتامين A روي ريزش موی سر اثر دارد.
استرس منحصراً عامل ريزش مو نیست اما به تشديد و تسریع آن کمک می کند.